kaszinó játékok

- RULETT
- BLACKJACK
- BACCARAT
- CRAPS


Az online kaszinók sok esetben több száz online kaszinó játékot is ajánlanak az ügyfeleikenk. Ezekből egy játékos átlagban maximum egy tucattal játszik. Valjuk meg, eme lap szerkesztői inkább konzervatívak e tekintetben, és a klasszikus kaszinó játékokat kedvelik első sorbban. Ez nem jelenti azt hogy egy-egy újdonságot ne próbálnánk ki, de valahogy egy pögetésre mindig visszatérünk a rulett-asztalhoz...Alább a saját kedvenceiket mutatjuk be.


RULETT

Talán a legismertebb, legemblematikusabb kaszinó játék. Van olyan ember a föld civilizáltabb felein aki valamilyen formában nem próbálta volna ki? Az online verziókban a rulett három fajtájával találkozhatsz: az amerikaival (duplanullás), a franciával (gyakran csak európainak nevezett) és az angol rulettel.Az első két típus  a legelterjedtebb, az angol ezeknek a keveréke. Az amerikai rulettet nem javasoljuk pénzben játszani, hisz a rulett-keréken a 37 számon kívül (1-től 36-ig, és egy nulla) pluszban egy duplanulla is található, ami a bank nyerési esélyeit növeli drasztikusan. Javasoljuk tehát hogy a francia (európai) verziónál maradj.

A JÁTÉK CÉLJA:

Arra fogadunk, hogy a fehér színű golyó melyik számnál áll meg a rulettkereken 'Belső' illetve 'külső' téteket  tehetünk meg, melyekkez különböző nyerési szorzó jár.

A SZABÁLYOK:

--- Belső tétek (azaz Inside bets): ebben az esetben számokra fogadunk.

- Egy konkrét számra (Straight) – 1-36-ig, vagy 0
- Két számra együttvéve (Split) – ilyenkor a mezőn két egymás mellett lévő számra fogadunk és a két szám közötti elválasztó vonalra helyezzük a zsetont
- Három számra együtt (Street, vagy Three line) – a mezőn egy sorban fekvő három számra kötünk fogadást, ilyenkor a sor szélére tesszük (pl. 19-20-21 esetén a 19 bal, vagy a 21 jobb szélére)
- Négy számra tett fogadás (Corner) – négyzet alakban fekvő számokra tett fogadás, mely esetben a 4 szám közepén látható kereszteződésre tesszük a zsetont
- Hat szám együtt (Six line) – itt két hármas sorra teszünk tétet, az egymás mellett fekvő hármas sorokat elválasztó vonal szélének a közepére tesszük a zsetont.

--- Külső tétek (azaz Outside bets): ilyenkor nem egy számra vagy szám kombinációra fogadunk, hanem egy 'formációra'

- Sorok (Column) – az egy oszlopban található (egymást nem követő) 12 számra történő fogadás. A zsetont a választott oszlop alján a „2to1” mezőbe tesszük
- Tucat (Dozen) – a három 12-es csoportra osztott (ezúttal egymás utáni) számok valamelyikére köthető fogadás. A zsetont a „1st 12” (1-12), „2nd 12 (13-24), vagy „3rd12” mezőbe tesszük (ha 25-36 között várjuk a golyót)
-  Piros/fekete (Red/black – Colour) – Itt a színre fogadunk, és az ennek megfelelő helyre rakunk zsetont.
- Páros /páratlan (Even/odd) – Páros vagy páratlan számra fogadunk, és az ennek megfelelő mezőbe tesszük a zsetont.
- Alacsony/magas számok (Low/high number) – 1-18-ig alacsony, 19-36-ig magas számokra fogadunk.

Nagy széria (Voisin du Zero) – a fogadás 9 különböző tétből áll össze (0, 2, 3 x2; 4, 7 x1; 12, 15 x1; 18, 21 x1; 19, 22 x1; 25, 26, 28, 29 x2; 32, 35 x1)

Kis széria (Tiers du Cylindre) – a fogadás 6 tétből áll össze (5, 8 x1; 10, 11 x1; 13, 16 x1; 23, 24 x1; 27, 30 x1; 33, 36 x1)

Szomszéd tétek (Neighbour Bets) – egy számra és a rulettkeréken mellette lévő szomszédos két számra fogad


BLACKJACK

Egyszerű, de nagyon változatos kártyajáték, így a kaszinók egyik legnépszerűbb játékává vált. Szabványos, 52 lapos kártyapaklival játsszák, kaszinókban általában hat paklival. A blackjackben ha betartod a helyes stratégiát  és fegyelmezetten játszol, jó esélyyel nyerhetsz. Nem véletlenül a profik szinte kivétel nélkül vissza-visszatérnek a blackjack-asztalhoz.

A JÁTÉK CÉLJA:

A játékos kártyáinak összértéke 21 legyen, vagy a közelebb a 21-hez mint a bank kártyáinak értéke, anélkül, hogy a játékos meghaladná a 21-et.

A SZABÁLYOK:

A bubi, dáma és a király értéke 10-es, a többi lap értéke pedig a kártyán látható szám. Az ász értéke 1, vagy 11. Ha az első két lapja egy ász és egy 10-es, akkor egy Blackjack kártyakombinációval rendelkezik (természetes 21-e van). A Blackjack minden más kártyakombinációt üt.

Amennyiben nincs Blackjack-je, a következő lehetőségei vannak:

- Hit, azaz húz még további lapot
- Stand, azaz nem kér több lapot
- Split avagy megosztás:

'Split' esetén a játékosok a kapott két lapot szétválaszthatják, ha azok egyforma értékű lapok. Az eredetileg feltett összeg az első kártyakombinációra lesz érvényes, a második kombinációra ezzel azonos tétet kell feltenni. Ha két ászt választott szét, a lapokhoz már csak 1-1 kártyát kérhet. Ha 10-es jön az ászhoz, az már nem számít Blackjack-nek, csak 21-nek.

Doubling down (vagy Double down) – duplázás:

A játékosok kétszerezhetik az eredetileg feltett tétet, kivéve ha Blackjack-jük van. Ezután azonban már csak 1 lapot kérhet a duplázó játékos.

Insurance – biztosítás:

Amennyiben a banknak ásza van, a játékos egy külön tét formájában biztosítást kötnhet. Az összeg az eredeti tét fele, és arra vonatkozik hogy a bank zárt lapja egy tízes lap-e. Amennyiben igen, a biztosítás 2:1 arányban fizet, miközben a játékos az eredeti fogadását elveszíti (vagyis a fizetett összeg fedezi a veszteséget). Ha a banknak nincs 10-ese, a játék folyik tovább és a biztosítás összege elveszik.

Even money:

Amennyiben a játékosnak Blackjack-je van, és a bank első lapja ász, a bank felajánlhatja az „even money” lehetőségét. Amennyiben a játékos – arra számítva, hogy a bank 10-es lapot kap – elfogadja, akkor a Blackjack 1:1 arányban fizet, a szabályos 3:2 arány helyett. Ha a játékos nem fogadja el a bank ajánlatát és a banknak Blackjack-je lesz, akkor a játék döntetlen.

Tudni kell, hogy a bank általában addig kér lapot amíg lapjainak összértéke el nem érjt a 17-es határt. E felett viszont szinte mindig megáll.


BACCARAT

A JÁTÉK CÉLJA:

El kell találni, hogy a játékos (player) vagy a bank (banker) lapja nyer-e, vagy esetleg a játék döntetlennel (tie) végződik.

A SZABÁLYOK:

A banknak és a játékosnak is az a célja, hogy minél közelebb kerüljön a 9-es értékhez. A 10-es lapok nullának és az ászok egyesnek számítanak. A legnagyobb pontértékű lap lesz a nyerő, a 9-es a legmagasabb pontérték. A két lapból elért 9-est természetesnek ('natural') nevezik, így nem veszíthet. Az ezután következő legjobb logikus módon a 8-as (szintén 'natural').

Amennyiben a bank és a játékos lapjainak az értéke megegyezik, a játék döntetlen (tie), és egyikük sem nyert.

Mindkét fél két kártya leosztásával játszik.

A játékos számára egy 3. lap is kiosztásra kerül, amennyiben az első két lap pontértéke 0 és 5 közötti. Ha 6 vagy 7 az érték, a megállás az előírt lépés, 8 és 9 esetén pedig a fent már leírt „természetes kéz” jön létre, és ekkor sincs több lap.

A bank esetén a 3. kártya kiosztásának a szabályai a következőek:

 Az első két lap
 pontértéke
 Húz, ha a játékos 3.
 lapja a következő
 Nem húz, ha a
 játékos következő
 lapja
 0-1-2  Mindig lapot húz  -
 3  0-1-2-3-4-5-6-7-9  8
 4  2 és 7 közötti  0-1-8-9
 5  4 és 7 közötti  0-1-2-3-8-9
 6  6-7  0-1-2-3-4-5-8-9
 7  Mindig megáll  -
 8-9  A játékos nem húzhat  A játékos nem húzhat

Amennyiben a leosztott lapok összértéke meghaladja a 10-et, akkor ezt le kell vonni (pl. 5+8=13 – a baccaratban ez 3-nek számít).

A kifizetések nyereményszorzója a bankra vagy játékosra tett tét esetén 1:1, döntetlen esetén 8:1.


CRAPS

A kockázós játékok mindig is népszerűek voltak pörgős mivoltuk miatt. A Craps egy „hazard” nevű régi angol játékból származik, és ez az egyik legizgalmasabb és leggyorsabb játék, amit kaszinóban játszhatunk. Két kockával játssza korlátlan számú játékos, aki részben résztvevő, részben dobó élő kaszinókban. Az internetes kaszinókban általában mi dobunk.

A JÁTÉK CÉLJA

A cél a kockákat eldobva pontokat elérni, ami egyúttal a két kocka összes lehetséges állását feltüntető táblán tett tétek sorsát is meghatározza.

A JÁTÉK SZABÁLYAI:

A dobó ('shooter'), vagyis aki elsőként gurítja a kockákat, fogadnia kell arra, hogy nyerni fog, a többiek pedig megteszik tétjeiket. Amikor mindenki megtette tétjét, a dobó elgurítja a kockát, melynek felső lapjai adják meg a pontszámot.

Az első dobást követően több lehetőség állhat fenn:

- ha a pontszám 2,3 vagy 12, akkor azt 'craps'-nek hívjuk és vesztettünk.

- ha a pontszám 7 vagy 11, azonnal nyertünk

- az összes többi esetben (4,5,6,8,9,10,12) újra dobunk, amíg ugyanezt a pontszámot el nem érijük kivéve ha 7-est dobunk, mert akkor veszítettünk.

Tétek:

- Első dobás előtt: A dobóra, vagy ellene fogadhat. Ha a dobóra fogad – ez a 'Pass Line'-ra tett tét (azaz 7-es vagy 11-es dobást remél), és tényleg 7 vagy 11 jön ki, akkor mindketten nyernek. Ha 2,3 vagy 12 a dobás utáni pontszám, mindketten veszítenek.

- Amennyiben a dobó ellen fogad ('Don’t Pass Line'), akkor nyer, ha a dobó 2-t vagy 3-at dob. 12-es pontszám esetén döntetlen lett, 7 és 11 esetén pedig ön veszít.

- Ha nem a 2,3,7,11 vagy 12 jön fel, akkor a pontszám feljegyzésre kerül, és a dobónak ezt a pontszámot kell újra megdobni, mielőtt 7-es dobna. Ilyenkor ha a dobóra fogadott és sikerül egy 7-es előtt újra dobnia a feljegyzett pontszámot, nyert, ha ellene fogadott, veszített.

- Első dobás után: Önnek további fogadásokra nyílik lehetősége zsetonjai különböző mezőkre való elhelyezésével. Fogadhat többek között adott pontszámra és páros kockákra is


JÓ KASZINÓZÁST MINDENKINEK!